Kukutyin és Piripócs között vonat közelekedik. A következő három feladat segíti az utazók tájékoztatását, a vonatindulás, -érkezés és az utazás tartamát illetőleg.
A két helység közötti távolság megtevéséhez még a leglassabb vonatnak sem kell több, mint 12 óra. Egyszerűbb a megoldás, ha 24 órás időformátumot alkalmazunk!
013. Ismerjük a vonat indulásának idejét és az utazás tartamát (óra és percnyi pontossággal). Számoljuk ki az érkezési időt. Ha az érkezés a következő napra esik, akkor írjuk ki a "Kétnapos utazás"  üzenetet, egynapos utazásoknál nincs üzenet.
014. Ismerjük a vonat érkezésének idejét és az utazás tartamát (óra és percnyi pontossággal). Számoljuk ki az indulási időt. Ha az indulás az előző napon volt, akkor írjuk ki a "Kétnapos utazás"  üzenetet, egynapos utazásoknál nincs üzenet.
015. Ismerjük a vonat indulásának és érkezésének idejét (óra és percnyi pontossággal). Számoljuk ki az utazás tartamát. Ha az indulás és érkezés két különböző napra esik, akkor írjuk ki a "Kétnapos utazás"  üzenetet, egynapos utazásoknál nincs üzenet.
Szorgalmi:Oldd meg a feladatokat 12 órás időformátum alkalmazásával!