C programnyelv

Kezdő programozóknak


Egy új programozási nyelv elsajátításának egyetlen útja, hogy az adott nyelven programokat írunk. A kezdetben jó lenne egy kicsivel több segítség, hogy megértsük a programnyelv sajátosságait. Amikor túl vagyunk az első - szinte kötelező - feladaton és ki tudjuk íratni a képernyőre "Halló világ", jönnek a gondok: milyen programokat írjak? Az itt közöltek, az előzőkben magadott feladatok megoldásai C programnyelven (nem C++).

El szeretném érni, hogy a programnyelv iránt érdeklődő megtanulja az alapfogalmakat (tudja, ismerje a változók, állandók, aritmetika, vezérlési szerkezetek, adatbevitel és -kivitel fogalmát). Lehet, hogy egyes feladatok túl egyszerűnek tűnnek, de új ismereteket csak lépésről-lépésre kell és érdemes elsajátítani - a nagy programok, sokszor, ilyen egyszerűeknek a sokasága.

A húsz közölt megoldás nem a programozási technika csúcsa; néha túl van magyarázva; néha elhallgat egyes dolgokat. Minden megoldás működőképes, le van ellenőrizve - ha valakinél nem működik, akkor meg kell keresni a hiba okát. Ha a közölt megoldás nem tetszik, nyugodtan belejavíthatsz!

A feladatok alapszintűnek minősülnek!

Kérdésed van? - Kérdezz!
A címem: susandor kukac gmail pont com
1. feladat 2. feladat 3. feladat 4. feladat 5. feladat
6. feladat 7. feladat 8. feladat 9. feladat 10. feladat
11. feladat 12. feladat 13. feladat 14. feladat 15. feladat
16. feladat 17. feladat 18. feladat 19. feladat 20. feladat